Hanhialan Tila

Savustetut kalkkunat

Savustettu filerulla sekä muut kalkkunatuotteet

l

Tilaa kalkkunaherkkuja

Tilauskaupassa voit tilata mm. savukalkkunaa ja savustettua filerullaa.

Suussasulavat ja mehevät herkut

Savustetut kalkkunat ja muut kalkkunatuotteet

Päätuotteitamme ovat savustettu kalkkuna (kokonainen tai puolikas), raaka kalkkuna sekä kalkkunafilerulla. Sesonkiluonteisesti myös kalkkunahyytelö, kalkkunamakkara ja kalkkunanakki. Tilamyymälämme on avoinna sopimuksen mukaan, joten otathan yhteyttä etukäteen.

Lihojen palvaus tapahtuu Perniön saunapalvissa ja makkara- ja nakkituotteiden valmistus Perniön Lihassa.

Herkulliset kalkkunatuotteet soveltuvat erinomaisesti sekä kodin arki- ja juhlapöytään että liikelahjoiksi yrityksille tai ravintoloiden ja pitopalveluiden ruokalistalle.

Kokonainen savustettu kalkkuna

Puolikas savustettu kalkkuna

Raaka kalkkuna

Savustettu fileerulla

Kalkkunan koipireisi

Mustaherukkahyytelö

Kalkkunahyytelö (sesonkituote)

savustettu kalkkuna

Puolikas tai kokonainen

Savustettu kalkkuna

Tuote on lisäaineeton ja valmistettu aidossa palvisaunassa. Savustettu kalkkuna on heti valmista syötäväksi, ja se tarjoillaan yleensä kylmänä. Mikäli kyseessä on jäädytetty tuote, vaatii se rauhallisen sulatuksen jääkaappilämpötilassa. Savustettu kalkkuna on mehevää ja maukasta herkkua. Sen valmistuksessa et voi epäonnistua!

R

Vähärasvainen

R

Suolapitoisuus: 1.5 – 2.0%

R

Pakattu lihapussiin

R

Kokonainen 6 – 10kg

R

Puolikas 3 – 5kg

Raaka kalkkuna

Raaka kalkkuna on lisäaineeton ja jäädytetty välittömästi teurastuksen jälkeen. Kalkkunasta valmistat herkullisen paistin haluamillasi täytteillä.

R

Vähärasvainen

R

Suolaamaton

R

Pakattu lihapussiin

R

Koot 8 – 10kg

Savustettu filerulla

Filerullan rasvapitoisuus on 2.0%, joten tuote on erittäin vähärasvainen. Tuote on laktoositon ja gluteeniton. Filerulla on palvattu aidossa savusaunassa, joten sen ulkonäkö, maku ja rakenne ovat erinomaiset.

R

Rasvaa: 2.0g

R

Suolapitoisuus: 2.2%

R

Lihapitoisuus yli 95%

R

Säilyvyys: 21 vrk / alle +6C°

R

Vakuumipakkaus 1 – 4kg

Kalkkunahyytelö

Kalkkunahyytelö sopii perinteisen lihahyytelön ystäville. Hyytelö on valmistettu fileistä ja koivista otetusta lihasta herkullisen maun ja ilmeikkään ulkonäön aikaansaamiseksi.

R

Sesonkituote, valmistetaan ainoastaan jouluksi

R

Runsaslihainen

R

Lisätty maustepippuria ja suolaa

R

Vakuumipakkaus

R

Koot 200g – 1000g

Sulata ja säilytä oikein

Savustetun kalkkunan sulatus ja säilytys

Sulatus

Kalkkunan tulee antaa sulaa rauhassa lihapussissa, johon se on pakattu. Sulatusaika on n. 2 vrk:tta ja suositeltava sulatuslämpötila on noin +5 astetta eli jääkaappia vastaavassa lämpötilassa. Rauhallisen sulatuksen aikana syntyvä kosteus ehtii tasaantua linnussa, ja näin ollen tuotteesta tulee kauttaaltaan mehukas. Jos tuotetta sulatetaan kellarissa tai muussa vastaavassa paikassa, on suositeltavaa laittaa tuote vielä yhteen lisäpussiin.

Säilytys

Savustettu kalkkuna tulee säilyttää mahdollisimman viileässä tarjottimella tai muulla vastaavalla tarjoiluastialla. Tärkeää on, että lihan suojaksi laitetaan jokin hengittävä materiaali, kuten esimerkiksi pellavapyyhe. Tuorekelmuun käärimistä tulee välttää, koska silloin estetään lihan hengittäminen. Lihapussi, johon tuote on pakattu, on vain kuljetusta ja sulatusta varten!

Tarjoilu

Tuotteen säilymiseen vaikuttaa paljon se, kuinka kauan sen annetaan olla tarjolla lämpimässä. Suositeltavaa on pitää tuote mahdollisimman lyhyen aikaa tarjolla ja, jos mahdollista, ottaa vain osa tuotteesta tarjolle.

Lue lisää mm. valmistuksesta ja pakasteesta usein kysytyissä kysymyksistä.

X